Jarní aktivity ŠD

10.05.2013 15:14

VYNÁŠENÍ MORENY

20. 3. 2013

Letošní zima se nemá k odchodu. Až dnes nám trochu vykouklo sluníčko a my mohli odnést Morenu z našeho města. Bylo však chladno a tak jsme místo naplánované trasy zvolili trasu kratší. Vydali jsme se k čističce odpadních vod, za mostem u řeky jsme se s Morenou rozloučili jako každoročně básní „Smrt neseme ze vsi“ a vhodili jsme ji za hlasitého výkřiku AHOJ do řeky. Morena nám odplouvala a my sledovali její plavbu až ke splavu u mlýna. Natrhali jsme si větvičky keřů na vytvoření líta, které jsme si po příchodu do družiny dozdobili. Snad už jaro opravdu přijde, u nás ve družině je už dávno.

 

ODEMYKÁNÍ LESA

16. 4. 2013

Do ruky klíče a vyrážíme do lesa. Hned po příchodu sem les odemkneme při společné recitaci básničky. A přímo v lese si ověříme získané znalosti o tomto prostředí. Děti si vyzkoušely test správného zálesáka, vytvořily si dvojice a poznávaly stromy, ptactvo, houby a rostliny. Následovala svačina a dali jsme se do práce. Chlapci z přírodního materiálu vytvořili na lesní cestě pána lesa Modřínka a dívky lesní vílu Lesanku. Doufáme, že nám náš les budou opatrovat a už se těšíme na další výpravu do lesa.

Test správného zálesáka:

  • 1. místo:        Zlesáková Tereza a Kopecká Dominika

                                             

SUPERSTAR

17. 4. 2013

Do našeho finálového kola pěveckých talentů se dostalo 12 soutěžících. Každý z nich nám měl dne zazpívat povinnou písničku „Rozvíjej se poupátko“ a druhá píseň zazněla v jejich podání dle libovolného výběru. Těžký úkol porotkyně převzala studentka, která právě v těchto dnech byla v naší družině na své praxi. Největší úspěch za výběr písně měla u dětí Ela Pešoutová z 1. ročníku  za píseň „Čarodějnice“, Letos se nám dostalo do finále opravdu spousta skvělých zpěváků. Vyhrát však může jen jeden, a tak prvenství si vyzpíval písní „Tři citrónky“ František Vodvárka z 1. ročníku. Snad jemu patřil postavený dort na pískovišti.

  • 1. místo:        František Vodvárka
  • 2. místo:        Natálie Bulvová
  • 3. místo:        Ela Pešoutová a Šimon Tefr

SKŘÍTEK SLAVÍČEK – František Vodvárka

 

MISS ŠD

24. 4. 2013

O nejkrásnější dívku se rozhodlo bojovat v tomto roce 13 dívek. Divákům se předvedly dívky ve 4 disciplínách – rozhovor, společná disciplína, volná disciplína a letní promenáda. Společnou disciplínou byla jejich kadeřnická dovednost, během písně měly vytvořit své kamarádce libovolný účes. Ve volných disciplínách jsme slyšeli hru na kytaru, flétnu a klarinet, balet, zpěv, kouzlo, gymnastické cvičení, uzlování a komickou scénku. Tu nekrásnější dívku měla za úkol vybrat 4 členná porota : Miss 2012 Hana Hrušková, paní uč. D. Holomková, paní uč. E.Rychtaříková a pan M. Schlosser. Na dětech byla ponechána volba Miss sympatie. Po vyhlášení výsledků došlo mezi dívkami k debatě o výsledcích soutěže. A není divu. Už 3. rokem převzala prvenství v této soutěží dívka, která zasedla v tomtéž školním roce na trůn jako královna plesu. Ale je to jen a jen náhoda!

  • 1. místo:        Eliška Mlynářová
  • 2. místo:        Zita Fišmanová
  • 3. místo:        Vilma Drahošová

MISS SYMPATIE – Adriana Horáková ( titul získala i v roce 2012 )

SKŘÍTEK KRÁSKA – Eliška Mlynářová

 

VÍČKA PRO JUSTÝNKU

Po zdařilé sbírce plastových víček pro Lucinku pokračujeme ve sběru. Tentokrát pomůžeme malé Justýnce z nedalekých Pardubic.

 

ČARODĚJNICKÝ SABAT

29. 4. 2013

Čarodějnice se slétnou na zem až zítra, ale my jsme si užili svůj svátek už dnes. V převleku čarodějnic jsme vyrazili na náš hrad Košumberk. Tady nás hned na nádvoří čekal vzkaz od čarodějnice obřadnice a my vstoupili do prostranství hradu. Tady jsme si zatančili náš tanec za zpěvu písně „Pět ježibab“. A začaly zkoušky na získání řidičského průkazu – let na koštěti a orientace v letu. Dnešní odpoledne jsme měli možnost i získat certifikát čarodějnice – předvést jsme museli čarodějnický kuchařský um, hod pařátem do kotlíku a ulovit jsme si měli netopýra k večeři. Následovala svačinka – opékání buřtů. Po dobrém jídle jsme si zatančili a vyhlášeny byly královny sabatu. Rej se nám vydařil a my se vrátili v 18.00 do družiny. Zítra nás čeká předání řidičského průkazu a certifikátu, snad jsme všichni uspěli. Děkuji paní kastelánce hradu za možnost uskutečnění této akce na hradě.

Královna sabatu :

  • 1. místo:        Nátalie Bulvová, Vilma Drahošová, Adriana Horálková
  • 2. místo:        Šimon Tefr, Matěj Roubínek
  • 3. místo:        Liduška Tesařová