Les ve škole

21.10.2017 03:11

I v letošním školním roce je naše škola zapojena do národního programu Les ve škole. Pro první třídy je to roční projekt Les všemi smysly. Děti se lépe naučí dívat, naslouchat, cítit, vyzkouší si, jak zachytit své zážitky a jak je sdílet s ostatními.

Průvodcem dětí po celý rok budou jejich ponožkoví kamarádi, které si samy vyrobily. Děti také vytvořily tzv. ponožkové desatero, pomocí kterého zjistily, jak se mají v lese správně chovat a jak se do lesa obléknout. Pak už jsme jen čekali na pěkné počasí, abychom mohli vyrazit na 1. lesní výpravu.

13. 10. 22017 – Podzimní ponožková výprava do lesa

V pátek jsme celí nedočkaví a natěšení vyrazili na první výpravu do lesa. Cestou do lesa jsme pozorovali okolní barevnou přírodu a „lovili“ jsme barvy na naše podzimní paletky. V lese jsme si zahráli hru, každý z nás ukázal své ponožce místo, které pro něj bylo něčím zajímavé a krásné, poslouchali jsme zvuky lesa, pozorovali broučky, našli jedlé i nejedlé houby. Prostě jsme si dnešní den náramně užili. Nechyběla ani vydatná svačina. Na úplný závěr na nás čekalo překvapení v podobě pokladu. A pak už návrat do školy. Cestou jsme ještě nasbírali barevné listy do našich lesních deníků. Už se moc těšíme na další lesní dobrodružství.

                                děti z 1. A a 1. B