STRÁŽCI PRALESA 2019

07.01.2019 10:12

https://www.remasystem.cz/images/pictures/pg/Strážce_pralesa.jpgC:\Users\Kantor\Desktop\obr pomozte gorilám.JPGJiž čtvrtý školní rok jsme zapojeni

do celostátního projektu, jehož cílem je sběr vysloužilých mobilů a tabletů. Z peněz získaných touto činností i my podporujeme ochranu goril nížinných v Africe.

Vloni jsme opravdu zabodovali a na slavnostním vyhlášení výsledků soutěže v pražské ZOO jsme převzali diplom a ceny za 5. místo. Měli jsme radost, ale to hlavní je samozřejmě dobrý pocit z toho, že pomáháme.

Chtěla bych všem dětem i rodičům poděkovat za to, že se nám počet vysloužilých mobilů a tabletů zase navyšuje. V letošním školním roce budeme projekt a sběr vyhodnocovat v rámci školního recyklačního soutěžení. Pro příští školní rok se opět budu snažit sehnat sponzorský autobus, abychom mohli všechny sběrače odměnit výletem do ZOO Praha.

 

Děkujeme a v novém roce 2019 přeji všem hlavně pevné zdraví

a čistotu v přírodě i vztazích mezi lidmi.           D. Holomková

 

 

 

Pozn.

Recyklaci starých mobilních telefonů a tabletů provádí partner kampaně, společnost REMA Systém, a. s. Přístroje obsahují vzácné prvky niob a tantal, které se těží ve formě rudy s názvem koltan v centrální Africe – na místech, kde žijí gorily. Čím více vysloužilých telefonů shromáždíme, tím větší část gorilího pralesa zachráníme. Za každý sebraný telefon a tablet navíc zoo obdrží 10 Kč od společnosti Rema Systém. Z takto získaných peněz podporujeme strážce biosférické rezervace Dja v Kamerunu.