Soutěž Hledáme nejlepšího mladého chemika 2015

07.04.2015 23:08

 

Opět jsme se zapojili do všech kategorií soutěže SŠPCH v Pardubicích.  Již čtvrtým rokem využili žáci příležitost studovat chemii hravým a zábavným způsobem.

Během října proběhla v naší učebně motivující Road show, při které se s našimi žáky seznámil i pan ředitel pardubické SŠPCH ing. Jan Ptáček.

V kategorii jednotlivců (písemné vědomostní testy) soutěžilo více než 10 000 žáků z celé republiky. Z tohoto obrovského počtu stojí za chvalnou zmínku umístění Anny Vackové ( 52.) a Petry Dejdarové (130.).

  Doplňkovou soutěž Chemie je hra velice pěkně nastudoval a samostatně prezentoval Jan Šimek. Svou prací seznámil odbornou porotu s ČOV v Luži, věnoval se jejímu vybavení a činnosti.

  Kategorie pro celé třídní kolektivy Nejlepší projekt  nadchl snad každého. V naší učebně rozhodně nebyla  nuda a o zábavu bylo postaráno. Letos 9.A  nastudovala osobnost Otto Wichterle a třída 9.B osobnost Jan Evangelista Purkyně. Projekty nesly názvy Lentilles de contact a Život ve vlastních rukách bez rukou.

  Zapojit se do soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika je pro naší školu vždy výzvou a zároveň velkým závazkem, neboť přípravy vyžadují mnoho hodin odborné práce navíc. Velikou pochvalu a uznání si zaslouží všichni a tímto jim děkuji.

Mgr. Marie Hřebíková