Exkurze 1. – 5. ročníku do Skutče

03.12.2012 00:22

 

            19. října v pátek se žáci 1. stupně ZŠ Luže vypravili autobusem do Skutče na divadelní představení a do Městského muzea Skuteč.

            Žáci 1. až 5. ročníku shlédli v Kulturním klubu Skuteč divadelní pohádku „O dvanácti měsíčkách“. Představení bylo velice pěkně a nápaditě herecky i scénicky zpracováno. Dětem se líbilo a odcházeli s pěkným kulturním zážitkem.

            Po představení jsme se vydali do Městského muzea Skuteč. Zde jsme prošli expozici obuvnictví. Spolu s výkladem si  žáci mohli vyzkoušet, jak se skládá bota. Bylo jim vysvětleno, jaké nářadí používal švec a čím se lišila tovární výroba obuvi, jaké stroje ve výrobě používali.

            Potom jsme se přesunuli do expozice „motýlí křídla“, která byla připravena ze soukromé sbírky motýlů a hmyzu sběratele z Hlinska. Žáky upoutala pestrost  exotických motýlů a tvarů hmyzu. Asi největší pozornost přitahovaly  exponáty štírů a tarantulí.

            Exkurze byla  velice zajímavá. Žáci své zážitky probírali ještě po cestě autobusem. Připomněli si je i po víkendu, protože  vyplňovali pracovní listy, které jsme dostali v muzeu.