PŘÍBĚHY BEZPRÁVÍ 2014 - OHLASY

12.12.2014 09:32

 Projektový den na naší škole 26.11. 2014 pro 9. ročníky

Projektový den proběhl v příjemné atmosféře. Mluvili jsme o životě v Československu před pádem komunismu. Shlédli jsme tématicky zaměřený film „1989: Z deníku Ivany A.“, který nám přiblížil poutavě atmosféru nejen roku 1989.   Žák deváté třídy, Jakub Roubínek, nám převyprávěl příběh své rodiny, jehož sepsání se věnoval se svým dědečkem. Oběma patří poděkování. Pokud máte zájem i Vy, můžete si osud rodiny Roubínkových přečíst také. Dostali jsme souhlas k jeho zveřejnění na školním webu. 

Příběh rodiny Jakuba Roubínka

Je opravdu přínosné, pokud žáci mají zprostředkované informace nejen od svého učitele, ale i ze svého širšího okolí. Proto je škoda, že jen málo žáků, kteří se letos s projektem setkali, mluvili o tak důležité komunikaci nejen o všedních tématech ve svých rodinách.

Projektový den jsme zakončili návštěvou výstavy: „Jak se žilo před rokem 1989“, kterou připravilo skutečské gymnázium.     

D. H.

foto viz fotogalerie

 

  Ohlas k projektu :

Ve středu 26.11.2014 jsme se zúčastnili projektu Příběhy bezpráví. Nejdříve jsme si povídali o době komunismu. Poté jsme si pustili zajímavý film. Po jeho zhlédnutí byly naše pocity opravdu silné a rozporuplné.

Nakonec jsme se vydali do  Skutče na výstavu, kde jsme viděli dobové noviny, hračky, fotografie, hry, oblečení a spoustu jiných zajímavých věcí.

Díky projektu jsme si uvědomili, že můžeme být rádi za to, v jaké době teď žijeme.  Máme svobodu a můžeme říct svůj názor.   

  A. Vacková  (9. B)