Připravujeme se na Memoriál Karla Kněze

26.05.2015 00:06

 

  Deset žáčků čtvrté třídy se přihlásilo do branného závodu, který proběhne v  Ležákách a nejbližším okolí v pátek 19. června 2015. Účastí v soutěži pětičlenných týmů si žáci poměří jednak své fyzické výkony a dovednosti, ale i vědomostní znalosti týkající se tragédie, která se stala 24. 6. 1942.

  Naši základní školu budou reprezentovat děti, které nic nenechávají náhodě a ve svém volném čase zavítaly v neděli 24. května 2015 do Památníku. S ochotnou průvodkyní, paní Vlastou Solničkovou, po zhlédnutí dvanáctiminutového dokumentu zopakovaly stěžejní body ležácké tragédie, seznámily se s vystavovanými předměty a prošly areál pietního území.

  NKP v termínu naší návštěvy vystavovala kosatce v rámci výstavy Květy pro Ležáky. Žáci měli jedinečnou příležitost shlédnout zachráněné květiny z Ležáků. Pro tuto akci je věnoval pan ing. Jan Třísko z Vrbatova Kostelce.

  Závěrem velice děkuji paní průvodkyni Solničkové, paní Malíkové, Horálkové, panu Pekařovi i manželům Zástěrovým za odvoz žáků a našim malým reprezentantům přejme úspěch při soutěži, ne nadarmo se říká: ,,Štěstí přeje připraveným.“

Mgr. Marie Hřebíková