Strašidelná stezka 2.11.2018

06.11.2018 18:56

           V pátek 2. listopadu 2018 se uskutečnila akce školní družiny „STRAŠIDELNÁ STEZKA“. Děti se se svými rodiči ve strašidelných kostýmech dostavily na start k budově malé školy, zde jim paní vychovatelky rozdaly karty na trasu. Děti svoji účast na stezce odvahy potvrdily svým podpisem na startovací listinu, na startu také proběhlo focení všech účastníků.

Na stezce je čekalo 7 strašidelných stanovišť, kde děti musely splnit různé úkoly (poznat čertovské pachy, loupežníkům ukrást klíč z truhly, nasytit ducha, …). Za splnění daného úkolu získaly děti od STRAŠIDEL razítko do své karty. Stezka končila na hradě a v jeho prostranství si musely děti najít BÍLOU PANÍ, která jim zkontrolovala kartu, zda posbíraly všechna razítka a za jejich odvahu je odměnila malou sladkostí. Kdo měl chuť, mohl si opéci buřtíka a žízeň uhasit výborným čajíkem.

Na závěr jsme se společně shromáždili na nádvoří hradu a vyhlásili jsme nejlepší dětské i dospělácké strašidlo. Z dětí se na 1. místě umístil Samuel Slavík a z dospěláků děti vybraly paní Lenku Hyksovou. Na strašidelnou stezku se vydalo tento den celkem 70 dětí se svými rodiči. Užili jsme si krásný teplý večer a děti se určitě těší na další stezku odvahy.

           Děkujeme za pomoc na stanovištích paní V. Šlégrové, paní M. Márové, paní M. Lexové, žákům 9. ročníku (J. Terer, M. Dostál, N. Holubová, N. Vostřelová, M. Schlindenbuch, A. Kaňka, E. Mlynářová, Z. Chvojková), žákům 8. ročníku (F. Vacek, V. Poslušný) a žákovi 6. ročníku (A. Svoboda), za výborný čaj děkujeme kuchařkám z naší jídelny.