STRAŠIDLA NA HRADĚ 7. 11. 2014

07.11.2014 15:25

Tento den si na našem hradě dala sraz známá česká strašidla. Děti z družiny nám je přišly pomoci najít. V sedmnáct hodin se ozvalo troubení z hradu a dětem se otevřela hradní brána. Na nádvoří vstoupilo spoustu malých strašidýlek, ale i rodiče nás velice potěšili svým strašidelným převlekem.

 

Svoji odvahu vstoupit na strašidelný hrad děti potvrdily nejprve podpisem na dýně a společně se svými rodiči se vydali hledat celkem sedm strašidel. Strašidla je však od sebe jen tak nepustila. U každého z nich musely děti plnit daný úkol. Vodníkovi uvázat pentličku, čertovi namalovat kamaráda, hejkalovi pomoci s hýkáním, bludičce rozsvítit světýlko, polednici nastavit hodiny na dvanáct hodin, klekánici se podepsat na zvoneček a bílé paní prozradit jméno šlechtičny, která sídlila na našem hradě. Po splnění úkolů obdrželi všichni razítko, a kdo jich získal celkem sedm (našel všechna strašidla), dostavil se ke kontrole a čekalo ho malé občerstvení. Prvním kdo našel všechna strašidla, byl Oliver Břeň. Děti byly za svoji odvahu odměněny medailí a následovalo představení všech sedmi strašidel. Závěrem nechyběl ani taneček, kterým jsme náš strašidelný večer na hradě zakončili.

 

Děkujeme všem, kteří nám s touto akcí pomohli: kastelánce hradu – pí. H. Truncové, strašidlům (žáci 9. ročníku ZŠ) – A. Vacková, V. Chourová, B. Tichá, P. Dejdarová, D. Chromek, T. Hrubý, J. Roubínek, trubači – J. Jiráň, zvukaři – J. Novotný, zdravotnici – pí. E. Břeňová. Dále chceme poděkovat všem zúčastněným rodičům.

 

Foto z akce je ve fotogalerii.